Verloskundigenpraktijk Langedijk E.O.
022 631 22 96 (ma t/m do van 9.00 - 17.00 uur)
info@verloskundigelangedijk.nl
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude

Spoedgevallen 24/7 06-41553021.
Echoscopie Langedijk E.O.
022 631 22 96
info@echoscopielangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
Kraamzorg Langedijk E.O.
072-572 49 25
info@kraamzorglangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
tel. 0226 312 296
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
info@verloskundigelangedijk.nl

Wat moet je weten

Eerste kennismaking
De eerste kennismaking is zeer belangrijk daarom stellen wij het op prijs dat je partner meekomt.
In de achtste of negende week van je zwangerschap is je eerste afspraak op de praktijk. Deze afspraak duurt ongeveer 60 minuten en is bedoeld om kennis te maken, informatie uit te wisselen en voorlichting te geven over de zwangerschap. We bespreken vragen over je gezondheid en die van jouw partner, familieleden en het eventuele verloop van een vorige zwangerschap(en), bevalling en kraambed. Daarna wordt er eventueel wat bloed afgenomen voor standard onderzoek.

Termijnecho
Vòòr de eerste kennismaking wordt een afspraak gemaakt voor de termijnecho. De termijnecho wordt bij ons op de praktijk gemaakt. Je krijgt gelijk te horen wat je uitgerekende datum is en je ziet voor het eerst het hartje van je baby. Je krijgt ook de eerste foto van je ongeboren kindje. Meer informatie over de echo. 

Tweede zwangerschapscontrole
De volgende afspraak is drie à vier weken later (dan ben je ongeveer 12 weken zwanger). De verloskundige luistert naar het hartje en meet je bloeddruk. Deze tweede afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Je krijgt alle bloeduitslagen mee. Na het beluisteren van het hartje krijg je een leuk koffertje met informatieve folders, magazines, kortingsbonnen en samples.chap.
 

Volgende zwangerschapscontroles
Je komt gemiddeld 14 keer bij de verloskundige op de praktijk. Als je vaker wilt komen kan dat. Elke controle duurt ongeveer 15 minuten. Dit is een gesprek waarin er goed geluisterd wordt naar je vragen, klachten en ook je leuke belevenissen, ervaringen en algemene zwangerschapsgevoelens. Je bloeddruk wordt gemeten, de groei van je buik en kindje wordt gecontroleerd en het hartje wordt beluisterd.

De data van de volgende zwangerschapscontroles:
* Vanaf de 24ste week: om de 4 weken
* Vanaf de 24ste week tot de 30ste week: om de 3 weken
* Vanaf de 30ste tot de 36ste week: om de 2 weken
* Van de 36ste week tot de bevalling: om de week

Aanvullende controles
Urinecontrole is niet standaard en wordt alleen bij indicatie gehouden. Er wordt gekeken naar het eiwit- en suikergehalte in je urine.
Wegen is niet standaard, maar als je wilt, dan kun je ook gewogen worden.
Prenatale screening: er wordt uitgebreid gesproken over alle mogelijkheden van prenatale screening. Dit onderzoek is bedoeld is om een eventuele afwijkingen bij je baby te ontdekken.
Voorbereiding op de bevalling: in de 36ste week van je zwangerschap wordt de bevalling met jou en je partner doorgesproken. Dit gesprek duurt 30 minuten. Je krijgt uitleg wanneer en hoe de bevalling begint en wanneer jullie ons moeten bellen. Heel belangrijk vinden wij het om jouw wensen door te spreken: de baringshouding, de plaats en de sfeer van de bevalling en ook de mogelijkheden van eventuele pijnbestrijding. Verloskundigenpraktijk Langedijk heeft bij de bevalling gratis een TENS apparaat ter beschikking. De bevestigingsstickers moet je om hygiënische redenen wel zelf bij ons aanschaffen. De stickers kosten € 15,00. 

Echo's
Tijdens je zwangerschap worden een aantal echo's gemaakt. Hierdoor houden wij de groei en ontwikkeling van je kindje tijdens de zwangerschap goed in de gaten. Meer informatie over de echo.

Kraamzorg Langedijk                                                                                                                  Op een gegeven moment moet je ook de kraamzorg gaan regelen. Als extra service aan onze zwangere vrouwen bieden wij kraamzorg via ons eigen kraambureau, Kraamzorg Langedijk. Hier werken ervaren kraamverzorgenden met liefde en passie voor hun vak.
Rond 30e week zwangerschap  komt kraamverzorgende Anneke persoonlijk voor een intakegesprek bij je thuis waarin de kraamzorg besproken wordt.
Ben je onder controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis of een andere verloskundigenpraktijk en wil je dat wij je kraambed verzorgen, dan kun je je bij ons aanmelden. Dit kan al vroeg in je zwangers

Borstvoeding
Je krijgt uitgebreid informatie over het geven van borstvoeding. Als de bevalling nadert kunnen jullie hier volop ondersteuning en begeleiding bij verwachten. Er wordt door de kraamverzorgende, verloskundige en eventueel de lactatiekundige ruim de tijd voor genomen. Dit doen wij met veel plezier. Ook wordt er informatie gegeven over flesvoeding. 

Kraampakket
Bij thuisbevalling is een kraampakket noodzakelijk. De meeste kraampakketten worden uitgedeeld door verzekeringsmaatschappijen. Het kraampakket is ook bij de assistente verkrijgbaar voor € 20,-.

 

spreekuur1 spreekuur5 spreekuur4