Verloskundigenpraktijk Langedijk E.O.
022 631 22 96 (ma t/m do van 9.00 - 17.00 uur)
info@verloskundigelangedijk.nl
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude

Spoedgevallen 24/7 06-41553021.
Echoscopie Langedijk E.O.
022 631 22 96
info@echoscopielangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
Kraamzorg Langedijk E.O.
072-572 49 25
info@kraamzorglangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
tel. 0226 312 296
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
info@verloskundigelangedijk.nl

Studenten

Afsluiting eindstage Kirsten

Hoi Joanna, Lizzy, Olga en Bianca,

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de leuke en leerzame eindstage! Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad met de lekker nuchtere west-Friese populatie. Door de vrijheid die ik van jullie kreeg, sta ik nu zeker in mijn schoenen als verloskundige en heb ik er zin in om helemaal zelfstandig aan de slag te gaan!
In deze stage heb ik heel wat vaardigheden kunnen oefenen. Ik heb hele mooie thuisbevallingen meegemaakt, daar tegenover heb ik ook aardig wat pathologie meegemaakt. Vrijwel alle acute verloskunde rondom een bevalling heb ik meegemaakt. Heel fijn dat jullie mij hierin ook de ruimte hebben gegeven om zelf te kunnen handelen. Hierdoor weet ik dat ik er sta en ga handelen als dat nodig is. Top!
Kortom jullie hebben mij de afgelopen 9 weken de ruimte gegeven om de puntjes op de i te zetten en vanaf september zelfstandig als verloskundige aan het werk te kunnen. Heel erg bedankt! 
Groetjes Kirsten, 4e jaars verloskunde student

'Met grote sprongen verder geholpen'

Lieve Joanna, Lizzy en Olga,

Wat heb ik een ontzettend leuke stage gehad! Ik wil jullie bedanken voor de leerzame, gezellige en leuke 7 weken dat ik bij jullie mocht stage lopen. Ik vond het heel fijn dat jullie te tijd ervoor namen om mij zoveel mogelijk te leren en mij loslieten waar dat kon. Jullie feedback en begeleiding hebben me met grote sprongen verder geholpen als verloskundige in de maak!

Ook vind ik het heel leuk dat jullie elkaar aanvullen door jullie eigen expertise en ervaringen, ik heb daardoor extra veel van jullie geleerd. Ik hoop jullie later in mijn carière nog vaak tegen te komen en als ik later zelf zwanger ben en nog in de buurt woon dan denk ik dat ik zeker bij jullie in de praktijk onder zorg wil! Jullie stralen zoveel enthousiasme en passie voor het vak uit, dat maakt jullie hele toffe verloskundigen vind ik!
Heel erg bedankt!!

Groetjes van Zoë Veldt, 2e jaars verloskunde student aan de Verloskunde
Academie Amsterdam

“Taart, toppraktijk en tieten”

In november/december 2015 heb ik zes weken stage bij jullie gelopen als verloskundestudent. Na enig aftasten werd ik volledig opgenomen in jullie team. De vrijheid die ik van jullie kreeg, gaf me gevoel van vertrouwen. Juist door dat vertrouwen kan je groeien. Van fouten maken leer je het meest en omdat jullie me het gevoel gaven dat ik ze mocht maken, maakte ik ze juist niet.

Ik heb veel geleerd van zelfstandig op pad gaan, DD’s maken en daar zelf beleid op te bedenken. De diensttelefoon, overdrachten aan de gynaecoloog, de fijne samenwerking met het eigen team van kraamverzorgsters. Gouden dames. Maar ook het gehaktballetje draaien van de borst bij stuwing, of wat te denken wat je allemaal met een elektrische tandenborstel kunt doen... Olga moet borstvoedingsles gaan geven op de AVAG!

Zoals ik in mijn titel al omschrijf: de praktijk staat voor humor, gezelligheid, de ‘no nonsense’, het huiskamergevoel, maar ook het (medisch) er bovenop zitten als het nodig is.

Over een half jaar ben ik klaar met mijn studie verloskunde en dan moet ik het ook alleen kunnen. Jullie aanpak heeft er aan bijgedragen dat ik weet dat ik het kan!

Heel veel dank Joanna, Olga, Lizzy en Amy!
Hartelijke groet,
Juliëtte Smink,
Vierdejaars verloskunde student
Verloskunde Academie Amsterdam Groningen

 

Michelle

Beste Joanna, Lizzy, Suzanne en Amy,

Al vanaf het eerste moment heb ik me in jullie praktijk thuis gevoeld. Ik heb heel erg het gevoel gekregen dat ik als een collega van jullie gezien werd in plaats van als een student. Dit heeft te maken met de vrijheid en het vertrouwen dat jullie mij gaven. Hier kunnen veel andere verloskundigen nog veel van leren! Hierdoor zijn mijn zelfstandigheid, zelfvertrouwen en beleidsvoering enorm gegroeid. Ook was het prettig om administratieve zaken van jullie te krijgen, zodat ik leerde wat er nog meer bij ons vak komt kijken.
Ik vond jullie cliënten een gezellige populatie om mee te werken.
Dankzij deze vier weken weet ik dat ik de kwaliteiten bezit die ik nodig heb voor mijn eindstage.
De vier weken zijn voorbij gevlogen. We gaan elkaar zeker nog tegenkomen tijdens bijvoorbeeld vergaderingen en wie weet ook in de toekomst als collega's. Dit lijkt me een geweldige praktijk om later te werken: leuke verloskundigen en assistente, gezellige cliënten en lieve kraamverzorgsters, wat wil ik nog meer?!
Ontzettend bedankt voor al jullie positieve feedback, nuttige tips en de zeer prettige begeleiding. Ik heb een goed voorbeeld gekregen hoe ik later mijn studenten zou willen begeleiden.

Groetjes Michelle Nieuweboer

 

Ellis

Joanna, Olga, Lizzy, Suzanne en Amy,

Heel erg bedankt dat ik bij jullie stage mocht lopen. In december 2014/januari 2015 ben ik 5 weken bij jullie geweest. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en veel geleerd. Vooral in mijn zelfstandigheid en zelfvertrouwen ben ik gegroeid. Ik vond het fijn om losgelaten te worden en lekker mijn eigen ding te doen.

De mentaliteit (no-nonsense en nuchter) van jullie cliënten spreekt mij enorm aan. Ik begeleidde de mensen met veel plezier. Het was een vrij rustige periode waarin ik wel 4 mooie bevallingen heb mogen begeleiden. Wat kunnen ze goed en vlot bevallen bij jullie!

Ik heb even tijd nodig om bij een nieuwe praktijk te wennen, maar daarna heb ik me zeker veilig gevoeld om te kunnen leren en groeien. Er heerst een open en fijne sfeer. Ik heb het als zeer prettig ervaren dat jullie mij als student als een gelijke beschouwen en mij vertrouwen.

De 5 weken zijn voorbij gevlogen! Op het moment dat ik de slag te pakken heb en de mensen ken, is het alweer tijd om weg te gaan jammer genoeg.

Zwangeren, partners en ouders heel erg bedankt dat ik jullie mocht begeleiden! Nog een goede en fijne zwangerschap en bevalling toegewenst!

Wie weet tot ziens!

Groetjes,
Ellis Groot, derdejaars verloskunde student aan de Verloskunde Academie Groningen.

Fenna

Joanna, Olga, Sanne en Lizzy, ontzettend bedankt dat ik bij jullie in de praktijk stage heb mogen lopen! Ik ben in mei en juni 5 weken bij jullie geweest en ik kom in juli nog eens 2 weken terug. 

Jullie hebben me betrokken en volledig opgenomen als toekomstig collega in de praktijkvoering. Ik vind het knap van jullie dat jullie zoveel werk uit handen durfden te geven aan mij en mij alsnog zo goed begeleid en gestuurd hebben. Ik heb ontzettend veel geleerd van de zelfstandigheid die jullie me gaven en kon altijd op jullie terugvallen. Jullie openhartige houding heb ik als prettig ervaren! Ook was er een fijne samenwerking met de kraamverzorgsters van kraamzorg Langedijk

Ik heb veel energie gekregen van de nuchtere verloskunde in jullie praktijk en kijk ernaar uit om weer te mogen zorgen voor de leuke West-Friese dames!

''De laatste 2 weken van mijn stage waren werderom ontzettend leerzaam en leuk! Ik heb een aantal mooie bevallingen mogen begeleiden. Hiernaast was het gezellig en fijn, dat ik op het spreekuur en bij kraamvisites bekende zwangeren en kraamvrouwen tegenkwam.

Joanna, Olga, Sanne, Lizzy en Amy, nogmaals bedankt! Ik waardeer jullie begeleiding enorm!''

Tot snel,

Fenna van der Molen, derdejaars verloskunde student van de Verloskunde Academie Amsterdam

Rianne

Hallo,

Hierbij wat foto's voor Rianne van na de bevalling van Ranomy.
Voor Rianne heel veel succes met de verdere carrière!! Je hebt ons in elk geval prima begeleid tijdens en na de bevalling, we waren erg blij met jullie (Rianne en Sanne) ondersteuning tijdens de erg snelle bevalling .

Ook Joanna, Olga en Lizzy natuurlijk hartelijk bedankt voor de goede zorgen!

Groeten, Remko, Ramona, Remy en Ranomy Oosterhof

Rian

Lieve, Olga, Sanne, Joanna en Lizzy,

Vandaag was alweer mijn laatste dag bij jullie. De tijd is voorbij gevlogen! Bedankt voor de leuke en leerzame stage en de fijne begeleiding die jullie mij gaven.
Ik zie dat de andere studenten het ook schrijven, en het is ook echt waar; verloskunde leer je vooral door te doen. Dat heb ik de afgelopen maand ook ervaren.
Ik heb heel veel gehad aan het vertrouwen en de vrijheid die jullie mij gaven, en de open gesprekken over de meerdere wegen naar rome (mbt het maken van beleid).
Ik wens jullie veel succes met de verhuizing en heel veel plezier in het nieuwe pand!

Ook alle zwangeren, partners en kersverse ouders wil ik via deze weg bedankten voor de leuke tijd en alles wat ik (mede door jullie!) heb geleerd. Ik heb het erg naar mijn zin gehad!

Groetjes,
Rian

Lizzy Verhage

Lizzy Verhagen is verloskundige studente uit Hoogwoud. Ze zit in haar vierde jaar van opleiding verloskundige in Amsterdam.Vanaf 19 november tot 14 december loopt Lizzy stage bij ons.

Joanna en Olga ik wil jullie van harte bedanken voor de leuke, gezellige maar bovenal leerzame stage bij jullie in de praktijk! Wat hebben jullie mij vrij gelaten en het vertrouwen geven zoveel mogelijk zelf te doen! Met nog een paar maanden voor mijn afstuderen was dit een super ervaring. Ik voelde mij heel zelfstandig, maar kon altijd een beroep op jullie doen.
Ik heb een paar hele mooie bevallingen in jullie praktijk mee mogen maken. En wat een fijne cliënten populatie hebben jullie! Nuchtere, gezellige dames die niet snel onder de indruk zijn en zonder veel tijd en gedoe prachtige 'acht- en negenponders' op de wereld zetten.

Nogmaals bedankt voor de ervaring en jullie begeleiding. En natuurlijk wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle zwangeren en partners die ik tijdens mijn stage heb ontmoet, een voorspoedige zwangerschap en bevalling te wensen!

Groetjes,
Lizzy Verhage

Britte

Beste Olga en Joanna,

Mijn stage was onverwachts wat korter. Toch heb ik een heel leuke en leerzame stage bij jullie gehad. Ik ben er ontzettend goed achter gekomen waar mijn sterke en minder sterke punten liggen. Ook heb ik een van de drukste dagen van jullie meegemaakt waarbij er vier mensen te gelijk aan het bevallen waren! Dat was echt ontzettend gaaf om mee te maken. Er waren veel mooie kindjes en ontroerende bevallingen die dag.

Ik vond het heel gaaf dat jullie mij de verantwoordelijkheid gaven om alleen bij de mensen langs te gaan tijdens hun bevalling. Dat maakte mij zekerder over mijzelf.

Jullie hebben samen een ontzettend mooie praktijk opgezet en ook de kraamzorg; Wauw! Echt een compliment waard.

Heel erg bedankt voor de mooie ervaringen en leerzame momenten.

Groetjes Britte

 

Eva

Lieve Joanna en Olga,

Wat zijn de afgelopen zes weken snel voorbij gevlogen! Vanaf dag één voelde ik mij thuis bij jullie in de praktijk. De manier van werken, de omgang met de cliënten, de nuchterheid en de gezelligheid, maakte het voor mij een super leuke stage tijd. Ik heb veel bij jullie geleerd en heb veel aan jullie tips gehad. De begeleiding was zeer prettig en jullie hebben mij laten zien dat je alleen maar kan leren door het zelf te gaan doen. Spreekuren zelf doen, alleen op kraamvisites af, zelf gaan kijken en toucheren bij een barende vrouw waren spannende en uitdagende dingen. Hierbij voelde ik mij stiekem al een beetje een zelfstandige verloskundige.
Ik hoop dat ik in mijn laatste schooljaar nog eens een stage bij jullie mag komen lopen en wellicht mijn steentje kan bijdragen, bij jullie in de praktijk, in de toekomst. De afgelopen zes weken hebben mij laten zien dat dit een praktijk is waar ik mij zeer thuis voel.

Bedankt voor alles!!

Lieve groeten,
Eva

Wietske

Beste Joanna en Olga,

Zoals je misschien wel had verwacht heb ik het reuze naar mijn zin gehad bij jullie in de praktijk.

Meteen het eerste contact voor de stage was al prettig, ik had gebeld met Olga over een slaapplek, dat jullie mij daar mee hebben geholpen vond ik erg fijn, gaf meteen het gevoel dat ik welkom was.

Na het kennismaken met jou en Olga voelde ik me ook welkom, had meteen het gevoel dat jullie open stonden voor mij en mijn leerproces. De eerste week was het heel rustig en had ik even het idee dat het nog wel eens een lange stage kon gaan worden. Maar daarna heb ik zoveel kunnen en mogen doen dat ik me geen moment heb verveeld.

Ik heb veel geleerd doordat jullie mij zelf op pad stuurde om te onderzoeken wat er aan de hand was, zoals bij die miskraam, die mogelijke premature weeën, de bevallingen en vannacht nog de gebroken vliezen. Wat ik ook erg leerzaam vond was het zelf overdragen aan de gynaecologen/verloskundigen in het MCA. Daarmee heb ik echt weer een stapje kunnen maken in zelfstandig te werk gaan. Ook het feit dat je me het spreekuur toe vertrouwde gaf mij een goed gevoel. Even losgelaten worden was wel waar ik aan toe was, vond ik een hele leuke ervaring. Wat ik mee zeker mee ga nemen is het belang van het voelen naar de stand van het caput tijdens de partus en de vele borstvoedingstips van Olga.

Meest belangrijke vond ik dat zowel jij als Olga heel open waren naar mij toe, mij het vertrouwen gaven dat ik zelfstandig te werk kon gaan en mij ook echt de ruimte gaven naar de cliënten toe om mijn ding te doen. Ik heb verder geen op- of aanmerkingen op jullie begeleiding, het was top! Heel erg bedankt hiervoor.

En wat ik natuurlijk ook erg leuk vond was de negenmaandenbeurs en het eten en het lunchen bij Babylon!
(mochten jullie volgend jaar nog mensen nodig hebben dan kom ik graag helpen als dit in mijn rooster past!)

Groetjes,
Wietske