Verloskundigenpraktijk Langedijk E.O.
022 631 22 96 (ma t/m do van 9.00 - 17.00 uur)
info@verloskundigelangedijk.nl
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude

Spoedgevallen 24/7 06-41553021.
Echoscopie Langedijk E.O.
022 631 22 96
verloskundige@verloskundigelangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
Kraamzorg Langedijk E.O.
072-572 49 25
info@kraamzorglangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
tel. 0226 312 296
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
info@verloskundigelangedijk.nl

HypnoBirthing


Het toverwoord voor prettig bevallen is ontspanning

Maar hoe doe je dat? In deze cursus leer je je voor te bereiden op een positieve geboorte-ervaring. Waarom? Omdat je, zonder dat je je ervan bewust bent, ‘geprogrammeerd’ bent op een bepaalde manier te denken over bevallen (denk aan tv-programma’s en films). Maar: de manier waarop jij denkt, beïnvloedt de manier waarop jouw lichaam geboorte geeft! Positieve geboorte-ervaring is wat de doelstelling van HypnoBirthing is. 

Hoezo dan 'hypnobirthing'?
Omdat je hier zelfhypnose aanleert, oftewel ontspanningstechnieken die jou naar diepe niveau van ontspanning kunnen brengen. Denk even aan hoe je je voelt als je bijna in slaap valt… heerlijk ontspannen, maar alert genoeg om te reageren als het moet… Als je ontspannen bent, zet je je “firewall” opzij en sta je open voor nieuwe ideeën en suggesties over hoe de geboorte gaat. Hypnose is dus een groot woord voor ‘ontspannen’. En jij bent de baas: je weet altijd wat er gebeurt en je gebruikt jouw eigen verbeeldingskracht. Je zult je zelfverzekerd leren voelen over je lichaam, je kracht en een natuurlijk verloop van je baring.

Vanuit je nieuwe zelfvertrouwen zullen jij en je geboortepartner kunnen omgaan met elke situatie die zich bij de geboorte van jullie kindje voordoet. In de cursus en door de oefeningen die je daarbuiten doet, gaan jullie namelijk een hecht geboorteteam vormen. Je geboortepartner leert hoe hij of zij voor jou de belangrijkste persoon en focus zal zijn bij de geboorte. Bewust bezig zijn met je zwangerschap en bevalling met HypnoBirthing is daarom absoluut niet zweverig, het is het slimste wat je kunt doen!

Waarom ontspanning werkt?
Als je ontspannen bent, maak je meer oxytocine en endorfine aan. De eerste hormoon zorgt dat jouw baarmoeder effectievere weeën kan maken, én tweede - voor een natuurlijke pijnstilling. Wat gebeurt er dan als je niet ontspant, bijvoorbeeld doordat je angstig bent voor wat er komen gaat? Dan verkrampen je spieren en gaat je lichaam op slot. In de cursus leer je daarom strategieën aan om angst te voorkomen.

Hoe pakken we dat aan?
In deze cursus worden ademhalingstechnieken, lichamelijke oefeningen, massagetechnieken, het aanleren van een positieve taal, positief denken, vóór de geboorte al contact maken met je kindje, met het loslaten van oude overtuigingen en angsten voor de geboorte, met praktische tips (hoe schrijf je je geboortevoorkeuren op, hoe kun je communiceren met je zorgverleners?), inzicht in het natuurlijke geboorteproces en het bekijken van filmpjes aangeboden om je te inspireren dat jij ook zo’n mooie geboorte-ervaring kunt bereiken.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen. Het is aangeraden om met een partner mee te doen aan deze cursus. Of dit de vader van het kindje of een ander vertrouwd persoon is, is aan jou. Echter, je kunt de cursus ook zelfstandig volgen.

Waar, hoe lang, kosten, vergoedingen, meer info
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur in groepsverband of privé (in eigen vertrouwde omgeving). 

Je doet het samen met je geboortepartner (vader van je kindje of een ander persoon die tijdens geboorte aanwezig zal zijn). Echter is het geen harde eis, alleen kan je de cursus ook prima volgen.

Je kunt starten met deze cursus op elk moment in je zwangerschap.

Voor informatie over de kosten bezoek www.yogalike.nl.

HypnoBirthing werkt, er zijn daarom steeds meer verzekeraars die deze cursus geheel of gedeeltelijk vergoeden!